Oostenrijk | achenkirch

Wintersport is een verzamelnaam voor vormen van sport die als wedstrijdsport, recreatie sport of als vakantiebezigheid op het ijs of sneeuw worden uitgeoefend.

Het Alpengebied is een van de drukst bezochte toeristengebieden ter wereld. Door het sterk reliëf en de grote hoogteverschillen worden in de Alpen verschillende bergsporten beoefend, zowel zomersporten als wintersport.

De zomersporten zijn vooral fietsen, kajakken, bergwandelen en bergbeklimmen. Bij de wintersporten zijn er vooral het skiën en het snowboarden, maar ook sleeën, langlaufen en sneeuwwandelen in de vele wintersportgebieden. De Alpen tellen honderden skigebieden, waarvan enkele tientallen (deels) op gletsjers gelegen zijn, zodat er het hele jaar door geskied kan worden.

Ook tal van “nieuwe wintersporten" worden er beoefend. Dit zijn bijvoorbeeld kite-sleeën (met een vlieger) en hybride fietsen (met skilatten).

In Oostenrijk zijn veel voorzieningen voor zowel wintersport als voor zomers toerisme. De belangrijkste stad in de Oostenrijkse Alpen, tevens hoofdstad van de regio Tirol, is Innsbruck. Deze streek is vooral belangrijk vanwege een ruime keuze aan wintersportmogelijkheden, maar ook andere minder bekende sporten zoals muurklimmen, paragliding en deltavliegen. Een andere Oostenrijkse Alpenstad is Salzburg. Het is naast de geboortestad van Mozart een plaats die beroemd is geworden door haar barokarchitectuur.
Cordial Familie & Vital Chalet Hotel

Op steenworp afstand van de prachtige Achensee en slechts 10 kilometer van de grens met Duitsland ligt het Cordial Familie & Vital Chalet Hotel. Een vakantieparadijs voor de hele familie.

EUR: 213.00Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties
wintersport, verzamelnaam, vormen, sport, wedstrijdsport, recreatie, sport, vakantiebezigheid, sneeuw, worden, uitgeoefend.het, alpengebied, drukst, bezochte, toeristengebieden, wereld., sterk, grote, hoogteverschillen, worden, alpen, verschillende, bergsporten, beoefend, zowel, zomersporten, wintersport.de, zomersporten, vooral, fietsen, kajakken, bergwandelen, bergbeklimmen., wintersporten, vooral, snowboarden, langlaufen, sneeuwwandelen, wintersportgebieden., alpen, tellen, honderden, skigebieden, waarvan, enkele, tientallen, deels, gletsjers, gelegen, zodat, geskied, worden.ook, nieuwe, wintersporten, worden, beoefend., bijvoorbeeld, kiteslee, vlieger, hybride, fietsen, skilatten.in, oostenrijk, voorzieningen, zowel, wintersport, zomers, toerisme., belangrijkste, oostenrijkse, alpen, tevens, hoofdstad, regio, tirol, innsbruck., streek, vooral, belangrijk, vanwege, ruime, keuze, wintersportmogelijkheden, andere, minder, bekende, sporten, zoals, muurklimmen, paragliding, deltavliegen., andere, oostenrijkse, alpenstad, salzburg., naast, geboortestad, mozart, plaats, beroemd, geworden,