Duitsland | diemelsee

Wintersport is een verzamelnaam voor vormen van sport die als wedstrijdsport, recreatie sport of als vakantiebezigheid op het ijs of sneeuw worden uitgeoefend.

Het Alpengebied is een van de drukst bezochte toeristengebieden ter wereld. Door het sterk reliëf en de grote hoogteverschillen worden in de Alpen verschillende bergsporten beoefend, zowel zomersporten als wintersport.

De zomersporten zijn vooral fietsen, kajakken, bergwandelen en bergbeklimmen. Bij de wintersporten zijn er vooral het skiën en het snowboarden, maar ook sleeën, langlaufen en sneeuwwandelen in de vele wintersportgebieden. De Alpen tellen honderden skigebieden, waarvan enkele tientallen (deels) op gletsjers gelegen zijn, zodat er het hele jaar door geskied kan worden.

Ook tal van “nieuwe wintersporten" worden er beoefend. Dit zijn bijvoorbeeld kite-sleeën (met een vlieger) en hybride fietsen (met skilatten).

Ook in de Duitse Alpen is, net zoals in de andere Alpenlanden, de wintersport een belangrijke sector. Een voorbeeld van een skidorp in het hartje van de Duitse Alpen is Oberstdorf. Het bekendste skioord in Duitsland is ongetwijfeld Garmisch-Partenkirchen, waar op iedere nieuwjaarsdag het traditionele schansspringen plaats vind
Chaletpark Diemelsee

Chaletpark Diemelsee ligt prachtig gelegen in natuurpark Diemelsee met haar dichte bossen, groen weidelandschap, bergen en heidegebied is de perfecte plek voor een heerlijke vakantie.

EUR: 244.00

Göbels Seehotel Diemelsee

Prachtig gelegen 4-sterrenhotel met uitgebreide (wellness)faciliteiten, op ca. 12 km van Willingen.

EUR: 163.00

Duitsland: diemelsee :: inzell :: triberg :: viechtach :: willingen :: winterberg ::


Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties
wintersport, verzamelnaam, vormen, sport, wedstrijdsport, recreatie, sport, vakantiebezigheid, sneeuw, worden, uitgeoefend.het, alpengebied, drukst, bezochte, toeristengebieden, wereld., sterk, grote, hoogteverschillen, worden, alpen, verschillende, bergsporten, beoefend, zowel, zomersporten, wintersport.de, zomersporten, vooral, fietsen, kajakken, bergwandelen, bergbeklimmen., wintersporten, vooral, snowboarden, langlaufen, sneeuwwandelen, wintersportgebieden., alpen, tellen, honderden, skigebieden, waarvan, enkele, tientallen, deels, gletsjers, gelegen, zodat, geskied, worden.ook, nieuwe, wintersporten, worden, beoefend., bijvoorbeeld, kiteslee, vlieger, hybride, fietsen, skilatten.ook, duitse, alpen, zoals, andere, alpenlanden, wintersport, belangrijke, sector., voorbeeld, skidorp, hartje, duitse, alpen, oberstdorf., bekendste, skioord, duitsland, ongetwijfeld, garmischpartenkirchen, iedere, nieuwjaarsdag, traditionele, schansspringen,